X 
Cutremure stiri: 506

CEC a decis: alegeri locale noi concomitent cu cele prezidențiale

9 aug. 2016,, 15:41   Politică
5258 1

Foto: srsvc.com

În patru localități din țară se vor desfășura alegeri ale primarilor concomitent cu alegerile prezidențiale, în ziua de 30 octombrie, notează Noi.md.


Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, în scopul optimizării cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea acestor scrutine. Astfel, alegerile primarului vor avea loc în comuna Iserlia, raionul Basarabeasca, satul Bucuria, raionul Cahul, comuna Gălășeni, raionul Rîșcani și comuna Gălești, raionul Strășeni.

Precizăm că mandatul primarilor comunelor Iserlia și Gălășeni a încetat înainte de termen în legătură cu decesul acestora. În cazul satului Bucuria – primarul și-a prezentat demisia, iar comunei Gălești– vacanța funcției a survenit în legătură cu imposibilitatea îndeplinirii atribuțiilor de primar pe motiv de boală.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a acreditat trei observatori internaţionali din partea Slovaciei și Maltei în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale. Alți trei observatori au fost delegați de Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав