X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Deputat în primul Parlament despre dictatură subtilă instaurată în Moldova

4 aug. 2016,, 00:35   Politică
6278 2

Фото: jurnal.md/ru/

După 25 de ani de independenţă, în Republica Moldova s-a instaurat o dictatură subtilă, afirmă Nicolae Misail, deputat în primul Parlament şi secretar al Asociaţiei „Parlament'90”.

„Am ajuns în 2016 la o dictatură subtilă, dar evidentă, din păcate. Mă îndoiesc totuşi că cineva ar putea să ne pună căluşul în gură, deşi se pot închide instituţii media", a declarat Nicolae Misail în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

„Dictatura se manifestă prin manipularea unor primari să treacă la un partid, prin manipularea oamenilor de afaceri, antreprenori care să plătească anumite sume sau să se conformeze anumitor direcţii, anumitui partid şi în special prin capitularea justiţiei în faţa unei singure persoane”, a precizat secretarul Asociaţiei „Parlament'90”.

Fostul parlamentar a criticat dur activitatea actualului Legislativ, precum şi modul în care sînt votat actele normative.


„În Parlament poate nu este dictatură, dar e un tîrg foarte urît. Noi votăm legea asta, iar tu altele trei. Şi cumpărarea cu bani grei. La conducerea statului sînt băieţaşi de mingi. Foarte mulţi ajung în anumite posturi pentru a întregi afacerea, pentru a-şi însuşi nişte comisioane", a spus Nicolae Misail.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?