Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Reacția lui Filip după ce Sandu a expediat o scrisoare către FMI

15 iul. 2016,, 10:25   Politică
4284 1

Reacția lui Filip după ce Sandu a expediat o scrisoare către FMI
Foto: gov.md

Liderul PAS, Maia Sandu, a expediat o scrisoare Fondului Monetar Internațional, prin care îndeamnă organizația să nu încheie un acord de finanțare cu Moldova pînă cînd Guvernul de la Chișinău nu va îndeplini cîteva condiții, notează NOI.md.


Potrivit lui Sandu, FMI trebuie să se asigure că banii acordați Republicii Moldova nu vor fi delapidați și că întregul proces va fi unul transparent. În acest sens, Sandu propune desemnarea unei terțe persoane care să supravegheze distribuirea banilor, dar și să se asigure că aceștia ajung acolo unde trebuie.

„Responsabilizarea autorităților. Noi nu credem că acești politicieni vor respecta legea și vor folosi banii FMI în mod corect. Solicit desemnarea unei terțe părți în calitate de administrator care să supravegheze distribuirea fiecărui ban împrumutat și să informeze adecvat publicul larg”, se arată în scrisoarea Maiei Sandu.

În replică, premierul Pavel Filip a calificat gestul Maiei Sandu ca fiind unul iresponsabil și cinic față de cetățeni. Acesta a îndemnat forțele politice să se abțină de la acțiuni care, spune el, vor afecta serios cetățeanul.

„Am luat act cu surprindere de solicitarea publică făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care cere FMI-ului să nu semneze un nou program cu Republica Moldova. Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decît să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Republicii Moldova și al cetățenilor ei”, a declarat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?