Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Sandu, sceptică față de ideea unui candidat comun al forțelor de stînga și dreapta

16 iun. 2016,, 13:57   Politică
5525 6
Sandu privește sceptic ideea unui candidat comun al forțelor de stînga și dreapta
Foto: realitatea.md

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că resetarea sistemului guvernamental este posibilă doar cu participarea forțelor proeuropene, notează NOI.md.


Potrivit lui Sandu, ideea lansată recent de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, privind crearea unui front comun al forțelor de opoziție de dreapta și de stînga nu e optimă.

„Considerăm că un obiectiv important este nu doar să scăpăm de oligarhii actuali, dar și să resetam sistemul, astfel încît capturarea statului să nu mai fie posibilă în viitor, iar după noi, cei care pot face acest lucru sînt cei care sprijină parcursul european al țării”, a explicat Maia Sandu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul ministru al Educației a precizat că negocierile pe marginea identificării unui candidat comun continuă, iar în calcul sînt luate mai multe aspecte. „Căutăm un candidat comun, iar acum sîntem la etapa în care să vedem cum măsurăm valoarea candidatului, care sînt calitățile și cum ne asigurăm că această persoană are șanse să cîștige alegerile”, a notat Sandu.

Referindu-se la acuzațiile care i se aduc lui Andrei Năstase precum că ar avea în spate forțe oligarhice, Maia Sandu a spus că, deocamdată, nu există probe în acest sens. „În raport cu acuzațiile care i se aduc, trebuie să avem dovezi, probe susținute. Pînă la proba contrarie, discutăm cu toți cei care împărtășesc aceleași valori ca și noi”, a spus Sandu.

Totodată, Maia Sandu a menționat că a fost contactată o singură dată de omul de afaceri Viorel Țopa, dar a ignorat mesajul acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?