Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Procurorul general interimar: Combaterea corupţiei nu trebuie să fie selectivă

27 mai. 2016,, 11:45   Societate
2650 1
И.о. генпрокурора: Борьба с коррупцией не должна быть выборочной
Foto: procuratura.md

Organele procuraturii nu acordă atenţia necesară problemei credibilităţii în faţa populaţiei, care are dubii în legătură cu integritatea procurorilor.


Combaterea corupţiei rămîne o direcţie prioritară în activitatea Procuraturii Generale (PG) şi a instituţiilor din subordinea ei. Acest fapt l-a declarat înainte de Adunarea generală a procurorilor din 27 mai procurorul general interimar, Eduard Harunjen, informează NOI.md.

Procurorul general interimar a specificat că fenomenul corupţiei în Moldova trebuie să rămînă în trecut. „Fenomenul corupţiei are impact negativ asupra părerii oamenilor despre procuratură. Noi trebuie să avem o atitudine serioasă faţă de această problemă şi să prevenim corupţia în mod consecvent, nu de la caz la caz. Nu toţi procurorii sînt pregătiţi de schimbările de care avem nevoie, dar aceasta nu semnifică că noi trebuie să batem pasul pe loc şi să ne prefacem că nu observăm ceea ce se întîmplă”, a declarat Harunjen.

Şeful PG consideră că adoptarea noii legi privind procuratura trebuie să contribuie la îmbunătăţirea mecanismelor activităţii procuraturii, inclusiv în sfera combaterii corupţiei. „Rolul reformei procuraturii este nu numai de a o moderniza, dar şi de a fortifica şi a face mai eficiente metodele activităţii noastre”, a subliniat procurorul general interimar.

Astăzi, 27 mai, la Chişinău are loc Adunarea generală a procurorilor. Se preconizează să fie aprobată ordinea creării a trei noi colegii ale procurorilor pe lîngă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). În acest mod, numărul colegiilor se prevede să fie redus cu două. Procurorii vor aproba componenţa noilor structuri. Totodată, prevăzută și aprobarea Codului de etică al procurorilor.

Eduard Harunjen a fost numit procuror general interimar după ce fostul şef al PG Corneliu Gurin şi-a dat demisia la 26 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?