X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Primarul general a semnat ilegal contractul scandalos privind parcările

12 feb. 2016,, 08:15   Capitala
3203 3
Foto: noi.md
Dorin Chirtoacă a realizat din nou o combinație deja obișnuită pentru el – a semnat un contract cu o companie străină pentru o sumă enormă (este vorba despre 1,1 miliarde de euro), fără a consulta Consiliul municipal, comunică NOI.md.

Vitalie Mucan, consilier din partea PSRM, fiind membru al comisiei de profil, care se ocupă de problemele transportului în municipiu, a atras atenția consilierilor asupra faptului că pe agenda de lucru a ședinței Consiliului municipal din 10 decembrie 2015 a fost trecută chestiunea privind aprobarea contractului de parteneriat public-privat între Primăria municipiului Chișinău și Compania EME ParkleitsystemGmbH privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor cu plată. Raportor la acest proiect a fost numit Igor Gamrețchi, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Dorin Chirtoacă a exclus însă această chestiune de pe agenda de lucru. Ulterior, în „Monitorul oficial” a apărut o informație precum că această companie de consultanță, care a cîștigat concursul, a fost aprobată prin decizia Consiliului municipal din 10 decembrie 2015 și Primăria a semnat cu aceasta contract de parteneriat public-privat la 3 decembrie 2015. Cu alte cuvinte, primarul general și-a depășit atribuțiile și a comis abuz de serviciu, obligînd prin acest contract Primăria să transmită unei companii străine minimum 27,5 mii de locuri de parcare, construite din contul orașului, și permițîndu-i să adune bani pentru ele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?