X 
Cutremure stiri: 503

Expoziție aniversară la Biblioteca Națională: „Literatura și Arta” sărbătorește șapte decenii de activitate

4 oct. 21:31   Societate
3 ore in urma 853 0

Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) găzduiește expoziția „Ziarul Literatura și Arta la ceas aniversar”, dedicată celor 70 de ani de la înființarea săptămînalului „Literatura și Arta”.

Potrivit organizatorilor, expoziția nu doar reflectă istoria publicației, ci și stimulează o discuție despre rolul esențial al presei în modelarea unei societăți informate și responsabile, informează moldpres.

„Prin intermediul acestei expoziții, ne propunem să evidențiem influența profundă pe care publicația a exercitat-o asupra comunității, demonstrînd cum cuvîntul, în multiplele sale forme, a fost un instrument de educație, reflecție, dialog, luptă”, se arată în comunicatul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Publicația, care s-a numit inițial „Învățătorul Moldovei”, a apărut la 3 octombrie 1954. Din 1 ianuarie 1957, a început să apară cu denumirea „Cultura Moldovei”.

Publicația „Literatura și arta” a fost fondată în anul 1977, pe baza săptămînalului „Cultura”, inițial fiind organ al Uniunii Scriitorilor din Moldova și al Ministerului Culturii al Republicii Moldova. În perioada de glorie, săptămînalul "Literatura și Arta" depășea tirajul de 260.000 de exemplare


Expoziția va fi deschisă publicului pînă pe 31 octombrie, în spațiul expozițional de la etajul III al Bibliotecii Naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав