X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un acord fără precedent în vederea evacuării unor jihadişti ai ISIS din sudul Damascului,

27 dec. 2015,, 02:00   Externe
1805 4

Foto: anna-news.info

Un acord fără precedent, care prevedea evacuarea, sâmbătă, a mii de jihadişti din cadrul grupărilor Statul Islamic şi Frontul al-Nusra, dar şi a unor civili, din trei cartiere situate în sudul Damascului, a fost "suspendat", au anunţat surse apropiate negocierilor şi un ONG, relatează AFP online. Acest anunţ a fost făcut la o zi după uciderea - într-un raid al regimului - a lui Zahrane Allouche, liderul puternicei miliţii islamiste Jaich al-Islam (Armata Islamului), principala grupare rebelă din regiunea Damascului.

"Evacuarea combatanţilor Daech (acronimul arab al Statului Islamic) şi ai altor grupări din cartierul Hajar al-Aswad a fost suspendată, iar autobuzele care urmau să-i transporte au plecat înapoi, din cauza uciderii lui Zahrane Allouche", a anunţat o sursă din domeniul securităţii apropiată negocierilor.

În virtutea acestui acord, în total aproximativ 4.000 de persoane - combatanţi din cadrul Statului Islamic, Frontului al-Nusra, filiala siriană a organizaţiei Al-Qaida, şi civili - urmau să fie evacuate începând de sâmbătă din tabăra pentru refugiaţi palestinieni Yarmouk şi din cartierele vecine Qadam şi Hajar al-Aswad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?