X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ministerul Apărării despre zborurile cargo din Polonia către Chișinău: Nu au statut militar

21 iun. 05:42   Societate
7981 2

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că zborurile recente ale avioanelor cargo AN-12 din Polonia către Chișinău nu au statut militar.

Într-un răspuns oferit portalului Noi.md, reprezentanții ministerului au subliniat că nu dețin informații despre aceste zboruri.

Instituția a recomandat ca orice întrebări referitoare la zborurile cargo să fie adresate Autorității Aeronautice Civile.

Potrivit istoricului și fostului deputat Zurab Todua, avioanele cargo cu capacitate de transport de 18-20 de tone au efectuat zboruri regulate din orașul polonez Rzeszów, un important centru logistic pentru transportul de încărcături militare către Ucraina.

Todua a sugerat că ar putea fi vorba despre transportul unor bunuri civile, precum alimente pentru copii sau baghete de crab congelate, dar a subliniat că lipsa de transparență alimentează speculațiile.


„Exercițiile militare par să se fi încheiat deja. Chiar radarul a fost adus cu mult timp în urmă, iar avioanele continuă să zboare. Dacă este vorba într-adevăr de o încărcătură pașnică, ar fi bine să se spună acest lucru, pentru a nu da naștere la zvonuri. Pînă la urmă, Moldova este încă un stat neutru, conform Constituției. Deși autoritățile par să fi uitat despre aceasta,” a declarat Todua în cadrul emisiunii "По фактам."

Noi.md a făcut o interpelare în adresa Autorității Aeronautice Civile pe marginea acestui subiect însă pînă la publicarea acestei știri răspuns nu am primit.

13
5
0
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?