Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socor: Reconstituirea coaliției în formula anterioară este dăunătoare pentru Moldova

13 noi. 2015,, 12:30   Parerile expertilor
1299 0

Socor: Reconstituirea coaliției în formula anterioară este dăunătoare pentru Moldova
Foto: glasul.md

Analistul politic de la Fundaţia “Jamestown” Vladimir Socor este de părere că reconstituirea alianței în formula anterioară ar fi mult mai dăunătoare decît situația creată în prezent. Potrivit lui Socor, nici partenerii europeni nu mai insistă pe restabilirea coaliției de guvernare în formatul precedent, notează NOI.md.

„Cred că reconstituirea coaliției în formula anterioară ar fi mult mai păguboasă decît nereconstituirea ei. Eticheta de «europenism» și folosirea abuzivă, inflaționistă a noțiunilor de «Europa», «integrare europeană» au ajuns să discrediteze acești termeni. S-a ajuns foarte departe cu compromiterea lor”, a explicat Vladimir Socor.

În opinia analistului, PLDM nu trebuie să revină la negocieri, ci să se transforme într-un partid puternic de opoziție. Potrivit lui Socor, Moldova are nevoie și de opoziție proeuropeană, nu doar de una prorusă.

„Participarea la negocieri ar fi o capcană care ar duce automat la capcana următoare – intrarea în coaliție. Negocierile, în situația actuală, nu pot duce decît la triumful PD, al lui Plahotniuc și constrîngerea PLDM. PLDM va fi slăbit încă din timpul negocierilor, înainte de a intra în coaliție. După aceea în coaliție, dacă se intră, PLDM va fi atît de slăbit, încît nu va avea mijloace de a constrînge PD să-şi onoreze promisiunile. PD va fi şi mai puternic în această coaliţie decît a fost pînă acum, va avea toate cărţile, toate atuurile, va avea mass-media în mînă, va culpabiliza PLDM prin mass-media, va ameninţa, va şantaja, cum vedem, de fapt, că se şi întîmplă lucrurile”, a explicat Socor.

Vladimir Socor mai susține că principalul sabotor al integrării europene a fost Partidul Democrat, care, în opinia sa, a acaparat sectorul ocrotirii legii, al instituțiilor de drept, al justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?