X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lupu – noul Prim-ministru?

13 noi. 2015,, 10:11   Parerile expertilor
1468 6
Foto: tribuna.md
În contextul în care sîntem, mai puţin contează cine va fi Prim-ministru, pentru că oricum va fi un ostatic al situației care a fost creată. De această părere este cunoscutul analist politic, Anatolie Golea.

„Va fi probabil un om foarte curajos, pentru că unul fără curaj nu s-ar aventura în situația actuală să-și ia această funcție, să-și asume responsabilitate. Probabil, va fi de la PDM, pentru că vedem că anume ei sînt prima vioară în acest joc și chiar nu înțeleg de ce. Pentru că acest partid nu a fost împuternicit de către nimeni să conducă, să cheme la negocieri, cel puțin nu am auzit ca PSRM sau PCRM să renunțe oficial. Fiind fracțiuni mai mari în Parlament, ar fi fost logic cel puțin să se expună, după care ceilalți să acţioneze. Dar întrucît PDM și-a asumat acest rol, probabil are o strategie, probabil că are candidat pentru postul de Prim-ministru şi se vehiculează diferite nume”, a declarat el, în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA.

Anatolie Golea a spus că pledează „pentru transparență decizională în acest sens, adică partidul care își asumă responsabilitate pentru guvernare trebuie să-l înainteze la postul de Premier pe Președintele său, așa cum se face în Occident”. „În situația actuală, cînd nu s-a votat, dar un partid și-a asumat responsabilitatea atît pentru demisia Guvernului (pentru că votul PDM a fost decisiv), cît şi pentru a negocia o nouă coaliție, cea mai bună candidatură, și asta e logic, ar fi liderul PDM, Marian Lupu”, a declarat analistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?