X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tkaciuk îndeamnă la schimbarea orînduirii, nu a ţarului

13 noi. 2015,, 10:00   Parerile expertilor
1194 2
Ткачук призывает к смене строя, а не царя
Foto: eurotv.md
Fostul ideolog al comuniştilor Mark Tkaciuk consideră că îndemnurile la înlăturarea de la putere a unei singure persoane nu vor schimba situaţia în Moldova, relatează NOI.md.

„Ştiţi de ce în februarie (martie) 1917 a fost posibilă detronarea afurisitului de Nikolaşka? Deoarece principala lozincă democratică a fost „Jos autocraţia!”. Dacă intriga s-ar limita la umila figură al lui Nikolai al II-lea, atunci noi am trăi astăzi sub un oarecare Nikolai al IV-lea”, a scris Mark Tkaciuk pe reţelele se socializare.

În opinia lui, „ar fi mai eficient să se lupte cu sistemul oligarhic decît să se substituie un oligarh cu altul. Atîta timp cît noi scandăm: „Jos Plahotniuc!”, noi doar deschidem calea pentru alţi oligarhi, nu mai mult. Sistemul este mai greu de învins. Este vorba despre schimbarea întregii orînduiri sociale”.

El consideră că atîta timp cît cetăţenii acestei ţări nu se vor întreba cum ar fi fără niciun oligarh, fără partide cumpărate şi redenumite, fără bugete electorale negre, fără influenţa businessului (banilor) asupra puterii, „noi în cel mai bun caz vom fi ostatici ai încrederii într-un «ţar bun» (oligarh), iar în cel mai rău caz vom rămîne ostatici ai celui mai ager dintre ei”.

„E clar ca bună ziua că lozinca oricărei fiinţe vii care supravieţuieşte în Moldova trebuie să fie chemarea: „Jos oligarhia! De la Naslavcea pînă la Giurgiuleşti! Şi haideţi să începem discutarea variantelor de depăşire a sistemului propriu-zis, şi nu a unor persoane separate ce parazitează doar datorită inerţiei, lenei noastre şi neîncrederii în sine. Cu Nikolaşka am izbutit, vom reuşi şi cu ceilalţi. Dar trebuie să pornim de la comun la privat!”, a conchis Mark Tkaciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?