X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

20 de procurori vor combate relele tratamente în spitale

12 noi. 2015,, 10:00  
722 0

Foto: adevarul.ro

Un proiect finanţat de Uniunea Europeană a abilitat 20 procurori să combată relele tratamente în instituţiile medicale. Procurorii au trecut o serie de cursuri de formare şi consultări timp de aproape un an. Aceştia vor folosi un Ghid practic pentru investigarea relelor tratamente, transmite IPN.

Procurorii au fost instruiţi în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor naţionale de protejare a celor mai vulnerabile persoane din Republica Moldova de tortură”, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul are drept scop consolidarea capacităţilor actorilor naţionali în monitorizarea, raportarea, prevenirea şi combaterea torturii, în special împotriva femeilor şi bărbaţilor cu dizabilităţi psiho-sociale şi intelectuale în instituţiile medicale.

În Republica Moldova, investigarea acuzaţiilor de tortură ţine de competenţa exclusivă a procurorilor. Deşi metodologia şi recomandările pentru procurori privind investigarea torturii sînt în vigoare şi utilizate, acestea nu acoperă investigarea acuzaţiilor de tortură în instituţiile de îngrijire medicală şi în special, în spitalele de psihiatrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?