Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gurău: Împreună cu Filat trebuie arestat Șor şi toţi cei implicaţi în furtul banilor din bănci

11 noi. 2015,, 16:15   Parerile expertilor
1975 3
Эксперт: вместе с Филатом в тюрьме должны быть Шор и все причастные к краже денег
Foto: ipn.md
Împreună cu Vlad Filat trebuie arestat și primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa, fostul secretar general al Guvernului Victor Bodiu, guvernatorul Băncii Naţionale şi toţi cei implicaţi în furtul de bani din Banca de Economii (BEM), Banca Socială şi Unibank. Opinia a fost exprimată miercuri, într-o conferinţă de presă, de către directorul Centrului "Alternativa pentru Moldova", Victor Gurău.

Expertul consideră că "furtul în masă din sistemul bancar a fost realizat în perioada 2008-2014, în total fiind sustraşi circa 14 miliarde de lei, dar, începînd cu anul 2013, furtul s-a realizat mai mult prin intermediul companiilor off-shore şi de tranzit deţinute de către Vlad Filat".

"De ce suma s-a majorat? Trebuie să-l întrebăm pe Victor Bodiu, care în 2013 a spus că odată cu noua conducere a BEM-lui situaţia se va stabiliza. După această tăcere doar se pregătea a doua etapă a furtului banilor, Filat-Şor, care în vara lui 2013 au preluat controlul asupra sistemului bancar", a spus Victor Gurău.

Potrivit lui, „Ilan Şor se ocupa de tranzacţia banilor din BEM la Banca Socială şi este una dintre figurile principale în schema furtului de bani".

Victor Gurău aşteaptă cînd "Dorin Drăguţanu va fi arestat, deoarece furtul banilor este o problemă serioasă şi în pericol se află întregul sistem financiar-economic al Republicii Moldova"

"Este necesar că toţi cei implicaţi în furt, inclusiv înalţii funcţionari publici, să fie deferiţi justiţiei. De asemenea, trebuie să fie pedepsiţi şi cei care în Parlament au adoptat legi pentru a facilita furtul de bani", a spus expertul, care cоnsideră că în total au fost furați circa 4 miliarde de lei din depozitele cetăţenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?