X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Șeful Pentagonului: Disputele din Marea Chinei de Sud amplifică solicitările privind prezența SUA în regiune

1 noi. 2015,, 23:30   Externe
2987 0

Foto: agerpres.ru

Disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud determină țările din regiune să solicite tot mai mult o prezență americană pentru asigurarea securității, a declarat duminică secretarul american al apărării, Ashton Carter, potrivit Reuters.

"Atenția la revendicările asupra unor teritorii disputate în Marea Chinei de Sud, proeminența acestor dispute, are ca efect faptul că determină multe țări din regiune să-și dorească intensificarea cooperării cu SUA în domeniul securității", a declarat șeful Pentagonului în drumul spre Coreea de Sud pentru discuții la nivel înalt privind securitatea.

Carter a spus că un subiect de discuție la summitul pe probleme de apărare care va avea loc în Malaezia vor fi evoluțiile din Marea Chinei de Sud, "cea mai notabilă dintre acestea în ultimul an fiind nivelul fără precedent al operațiunile de dragare și al activităților militare ale Chinei".

Secretarul american al apărării urmează să ajungă duminică la Seul și are programate pentru luni discuții cu ministrul sud-coreean al apărării, care se vor concentra pe răspunsul celor doi aliați la programele nuclear și de rachete ale Coreii de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?