X 
Cutremure stiri: 502

ANRE va organiza dezbateri publice privind rapoartele asupra calculelor noilor tarife la lumină şi gaze

27 oct. 2015,, 11:30   Economie
2726 1
НАРЭ рассмотрит вопрос о тарифах в ближайшие дни
Foto : n4.md
Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va începe examinarea publică a rapoartelor de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale săptămâna viitoare.

Rapoartele respective au fost efectuate după ce pe 3 septembrie ANRE a decis suspendarea pe un termen de 60 de zile a hotărârilor privind aprobarea noilor tarife de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

ANRE a recomandat companiilor din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale desfăşurarea auditului extern pentru a elimina toate suspiciunile asupra corectitudinii calculelor efectuate la stabilirea noilor tarife.

Până în prezent, au prezentat rapoartele de audit extern Î.C.S. "RED Union Fenosa" S.A. , Î.C.S. "Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" S.R.L. şi Î.S. "Moldelectrica".

Amintim că în luna iulie ANRE a decis majorarea tarifelor la energia electrică în proporţie de 37% şi la gaze – de 15%.

La scurt timp după intrarea în vigoare a noilor tarife, Consiliul de administrare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a hotărât suspendarea temporară a noilor tarife şi organizarea unui audit al operatorilor reţelelor electrice şi de distribuţie a gazelor, urmând ca la începutul lunii noiembrie să decidă în privința noilor tarife.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав