Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Oportunitățile investiționale din Moldova au fost prezentate la un forum din Bologna

22 oct. 2015,, 14:00   Economie
2449 0
Инвестиционные возможности Молдовы представили на форуме в Болонье
Foto: newsmaker.md
Oportunitățile investiționale din Moldova pentru companiile italiene au fost prezentate de viceministrul Economiei Vitalie Iurcu în cadrul Forumului economic de la Bologna. Evenimentul a fost organizat de Asociația Industriașilor Italieni „Unindustria” și Confederaţia Naţională a Artizanilor la 19-21 octombrie, la Bologna, și a întrunit circa 70 de companii italiene și asociații de business, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Economiei, participanții la forum au discutat despre condițiile oferite investitorilor străini în Moldova, sectoarele atractive pentru investiţii, facilitățile oferite de țara noastră, aplicarea în Moldova a experienţei industriei italiene, stabilirea potențialelor parteneriate etc.

Viceministrul Economiei a menționat la eveniment că relaţiile economice dintre Italia şi Republica Moldova se află într-o continuă dezvoltare. „De aceea, datoria noastră este să sprijinim şi să încurajăm investitorii străini să inițieze proiecte, să beneficieze de avantajele pe care le oferim în cadrul zonelor economice libere și parcurilor industriale ale Moldovei. Astfel de evenimente sînt deosebit de importante nu numai pentru atragerea investitorilor italieni în Moldova, dar şi pentru promovarea potențialului economiei moldovenești”, a spus Vitalie Iurcu.

În context, viceministrul a afirmat că Ministerul Economiei are ca obiectiv crearea unui mediu de afaceri activ și competitiv prin politici de sprijinire a antreprenoriatului, reducerea birocrației și simplificarea reglementărilor, îmbunătăţirea accesului întreprinderilor mici și mijlocii la finanţare și la pieţele externe. „Sperăm ca țara noastră va deveni pentru investitorii străini o destinaţie atractivă. Poziția geografică, acordurile de liber schimb, infrastructura de afaceri sînt avantaje care pot face din tara noastră un centru logistic la nivel regional cu acces la căile comerciale atît spre Vest, cît și spre Est”, a declarat viceministrul Economiei.

La finalul forumului a fost organizată o vizită de documentare la Parcul de Inovații Tehnologice din orașul Bologna.

Asociația Industriașilor Italieni „Unindustria” are 3,6 mii de companii-membre din provinciile Roma, Frosinone, Latina, Rieti, Viterbo. Confederația Națională a Artizanilor din Italia reunește circa 670 de mii de membri, întreprinderi mici și mijlocii, care operează în sectoarele de producție, construcții, servicii, transport, comerț, turism etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?