X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Rusia critică NATO după ce un avion militar s-a apropiat de o aeronavă în care erau deputaţi ruşi

20 oct. 2015,, 22:00   Externe
3963 0

Foto: lenta.ru

Oficiali ruşi denunţă un "act neprietenos" al Alianţei Nord-Atlantice, solicitând explicaţii, după ce un avion de vânătoare s-a apropiat, deasupra frontierei dintre Franţa şi Elveţia, de o aeronavă civilă care transporta o delegaţie parlamentară rusă condusă de preşedintele Dumei de Stat.

Potrivit ziarului Le Figaro, delegaţia parlamentară rusă condusă de Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat, se deplasa spre Geneva pentru o conferinţă internaţională. În timp ce avionul rus de tip Tupolev se afla în zona oraşului elveţian Biel, în apropiere de frontiera cu Franţa, s-ar fi apropiat periculos o aeronavă de vânătoare F-18.

"Incidentul demonstrează lipsă de respect şi un act neprietenos din partea NATO. Un astfel de incident ar fi fost de neconceput în timpul independenţei Franţei faţă de NATO", a reacţionat, potrivit Itar-Tass, deputatul rus Serghei Gavrilov, care se afla în avion.

În urma incidentului, petrecut luni dimineaţă, Ministerul rus de Externe l-a convocat pentru explicaţii pe ambasadorul Franţei, Jean-Maurice Ripert.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?