X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4163

10 ani fără răspuns: Ce s-a întîmplat cu avionul malaezian dispărut în mod misterios cu pasageri

20 iun. 05:00   Societate
3120 0

Anchetatorii care cercetează dispariția misterioasă a zborului MH370 au ajuns la concluzia că un senzor de presiune subacvatică ar fi putut detecta momentul critic al prăbușirii avionului.

Despre acest lucru scrie tabloidul britanic Mirror.

Așadar, pe 8 martie 2014, zborul Malaysia Airlines a dispărut cu 239 de persoane la bord, îndreptîndu-se spre Beijing. Aeronava a dispărut deasupra oceanului. La începutul acestui an, guvernul malaezian a declarat că Boeing MH370 s-a prăbușit în sudul Oceanului Indian. În ciuda numeroaselor operațiuni de căutare, avionul nu a fost găsit pînă acum.

Cercetătorii de la Universitatea din Cardiff au analizat peste 100 de ore de înregistrări audio subacvatice legate de prăbușiri istorice de avioane și dispariții de submarine. Aceștia au identificat un semnal subacvatic care ar fi putut fi cauzat de prăbușirea unui avion la suprafața apei. Dr. Osama Qadri, matematician și inginer, a declarat că o rețea de hidrofoane concepute pentru a monitoriza schimbările de presiune din ocean și utilizate în detectarea exploziilor nucleare ar putea oferi răspunsul. Echipa lui Qadri a examinat datele din momentul în care MH370 a dispărut în sudul Oceanului Indian.

Ei au descoperit un eveniment neidentificat într-o zonă cunoscută sub numele de Arcul al șaptelea, înregistrat de stația Leeuwin. Într-un articol publicat în The Conversation, Dr. Qadri a declarat: "Un avion de 200 de tone care cade cu 200 de metri pe secundă eliberează o energie cinetică comparabilă cu un mic cutremur. Acest eveniment ar fi putut fi înregistrat de hidrofoane aflate la mii de kilometri distanță". Avînd în vedere sensibilitatea hidrofoanelor, este puțin probabil ca o aeronavă de mari dimensiuni care lovește suprafața oceanului să nu lase o semnătură de presiune vizibilă, în special pe hidrofoanele din apropiere. Cu toate acestea, condițiile nefavorabile ale oceanului ar putea slăbi sau ascunde un astfel de semnal, a precizat cercetătorul.


Dr. Qadri subliniază necesitatea de a relua căutările pentru a analiza alte semnale din acea perioadă care ar putea fi legate de MH370.

Cercetătorii au sugerat efectuarea unei serii de explozii subacvatice controlate pentru a determina dacă acestea pot ajuta la stabilirea mai precisă a locației MH370.

Anterior, s-a raportat că o fotografie de pe Google Maps care ar fi arătat avionul pe un versant de munte i-a determinat pe frații Ian și Jackie Wilson să investigheze dispariția zborului MH370 al Malaysia Airlines.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав