X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iranul face progrese în domeniul apărării şi testează o nouă rachetă balistică

12 oct. 2015,, 01:00   Externe
3386 0

Foto: eurasian-defence.ru

Iranul a testat cu succes o nouă rachetă balistică de precizie, a anunţat duminică ministrul iranian al Apărării, Hossein Dehghan, ceea ce sugerează că Teheranul a făcut progrese în încercarea de a îmbunătăţi precizia bateriilor sale de rachete, relatează Reuters în pagina online.
"Racheta Emad este capabilă să atingă ţinte cu un nivel ridicat de precizie şi să le distrugă complet", a declarat Dehghan, citat de agenţia oficială IRNAm, conform Mediafax.

Anthony Cordesman, un cercetător de la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, a scris în ianuarie că Emad va avea o rază de acţiune de 1.700 de kilometri, o precizie de 500 de metri şi o sarcină utilă de 750 de kilograme.

Aceasta este o variantă a rachetei Shahab-3, aflată în serviciu din 2003, care are o rază de acţiune similară, dar o precizie de numai 2.000 de metri.

"Emad reprezintă un salt major în ceea ce priveşte precizia. Aceasta are un sistem avansat de ghidare şi control", a declarat un expert israelian în domeniul rachetelor, Uzi Rubin.Dehghan a precizat că noua armă va intra în dotarea unităţilor de rachete în "viitorul apropiat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?