X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Socialiștii cer demisia lui Andrian Candu

8 oct. 2015,, 11:36   Politică
2834 15

Socialiștii cer demisia lui Andrian Candu
Foto: sputnik.md

Deputații socialiști vor iniția procedura de demitere a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat astăzi liderul formațiunii, Igor Dodon. Potrivit politicianului, spicherul și-ar fi depășit atribuțiile atunci cînd a decis să nu includă în ordinea de zi a ședinței Legislativului proiectele de hotărîre privind demisia mai multor conducători de instituții, informează NOI.md.

Este vorba de hotărîrile cu privire la demisia procurorului general, a șefului CNA, a președintelui CEC, a șefului Curții de Conturi, precum și a conducerii ANRE.

„Începînd cu ziua de astăzi, noi, socialiștii, inițiem procedura de demisie președintelui Parlamentului. Considerăm că dînsul nu are dreptul să nu pună la vot inițiativele legislative ale deputaților și nu ține de competența dînsului de a ne da nouă lecții ce trebuie și nu trebuie inclus pe ordinea de zi”, a precizat socialistul.

Potrivit lui Igor Dodon, președintele Parlamentului poate fi demis prin vot secret de către 67 de deputați. „Ceva timp în urmă nimeni nu credea că o să plece cel de la Banca Națională, o să mai vedeți plecări și în zilele următoare”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?