Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Guvernul Transnistriei va acționa în judecată compania „Sheriff”

24 sep. 2015,, 14:30   Business
4230 2
Правительство «ПМР» подаст в суд на фирму "Шериф"
Foto: publika.md
Guvernul autoproclamatei RMN va acţiona în judecată compania "Sheriff" pentru protejarea reputaţiei de afaceri. O decizie în acest sens şi proiectul textului adresării au fost adoptate la ultima şedinţă a Cabinetului de miniştri ca răspuns la scrisoarea deschisă a directorului companiei, deputatul Sovietului Suprem, Dmitri Oghirciuc, adresată premierului Tatiana Turanskaia.

Oghirciuc el este indignat de campania lansată împotriva companiei "Sheriff", care "are un caracter compromiţător și este desfăşurată cu scopul de a distrage atenţia locuitorilor republicii de la adevăratele cauze ale căderii economice, fiind orientată spre formarea opiniei greşite că compania nu achită pe deplin impozitele".

Deputatul a criticat unele acţiuni ale guvernului transnistrean, elaborate cu scopul de a depăşi situaţia de criză, spunînd că este lipsită de sens majorarea unor taxe vamale sub pretextul protejării producătorilor autohtoni.

Cabinetul de miniştri însă a decis că "unele afirmaţii din scrisoare nu corespund realităţii, informaţia este defăimătoare, practic discreditează activitatea Guvernului". În special nu a plăcut Guvernului fraza în care se spune că "în urma acţiunilor din 2014 încasările la bugetul din mărfurilor accizabile s-au redus la zero", iar "majorarea taxelor vamale a condus la majorarea preţurilor".

"Această informaţie nu corespunde datelor reale, prezentate şi confirmate de Ministerul Finanţelor şi Comitetul Vamal", a spus vicepremierul Alexandr Kisnicean la şedinţa Guvernului.

Prin intermediul instanţei de judecată, Guvernul doreşte să oblige pîrîtul să "nege informaţia care nu corespunde realităţii", considerînd că toate acţiunile sale "sînt însoţite de calculele necesare".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?