X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Toate blocurile locative din țară vor fi supuse unei expertize

15 sep. 2015,, 10:30   Capitala
2998 0
В столице проверят энергоэффективность многоэтажек
Foto: publika.md
Toate blocurile locative din țară vor fi supuse, de anul viitor, unei expertize care va stabili eficiența energetică a acestora. Proiectul este inițiat de Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale și are ca scop certificarea performanței energetică a imobilelor și reducerea consumului de căldură.

Eficiența energetică a locuinței va fi apreciată în funcție de materialul din care a fost construit blocul, geamurile instalate și sistemul de încălzire. În urma evaluării, fiecare proprietar de apartament va deține un certificat, care va conține date privind consumul de căldură pentru fiecare metru pătrat. Ei vor fi obligați să prezinte documentul la închirierea sau vânzarea proprietății.

Iar prețul imobilului va depinde de indicii de eficiență termică. În Capitală, aproximativ 90 la sută din blocurile locative sunt vechi de peste 40 de ani, iar eficiența termică a acestora este scăzută. Astfel, în urma implementării proiectului, consumul de energie termică s-ar putea reduce cu până la 20 la sută până în anul 2020.

Clădirilor din țară le revin aproximativ 45 de procente din consumului final de căldură, iar fiecare bloc vechi pierde anual aproximativ 40 la sută din energia termică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?