X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Cum se răzbună unii şoferi, indignaţi că sunt monitorizaţi în trafic

12 sep. 2015,, 17:00   Societate
4407 1

Foto: timpolis.ro

Mai mulţi şoferi, indignaţi de faptul că sunt monitorizaţi în trafic, nu şi-au putut stăpâni emoţiile şi au distrus cinci camere de supraveghere.

În două dintre ele, infractorii au tras din arme de foc. Au fost şi cazuri când şoferii indisciplinați sau pasagerii lor au schiţat gesturi obscene în faţa acestor camere.

În una din înregistrări, pasagerul automobilului, care circula pe strada Trandafirilor, a schiţat un gest obscen în faţa camerei de supraveghere. Şoferul maşinii şi-a manifestat dispreţul faţă de autorităţi prin depăşirea vitezei regulamentare cu 20 de kilometri pe oră.

"Camerele nu opresc pe nimeni. Nu cer mită. Nu îi înţeleg pe acei şoferi care reacţionează aşa la ele. Dacă nu încălcaţi legea, nu veţi primi bscrisori cu amenzi", a comentat şeful Direcţiei Tehnologii Informaționale a MAI, Dan Chiriţa.

În camerele de la intersecţia străzilor Alba Iulia şi Deleanu din capitală şi de pe traseul Chişinău-Anenii Noi, şoferii au tras din arma de foc.

"Majoritatea camerelor sunt asigurate. Probabil că şoferii care vandalizează camerele speră să mai comită încălcări. Dar e inutil. Le reparăm imediat şi iarăşi vor înregistra încălcările", a spus Chiriţa.

Primele camere de monitorizare a traficului au fost instalate în Capitală în anul 2013. Amenzile pentru abaterile şoferilor au început să fie aplicate la începutul anului 2014. â

În anul 2013, pe teritoriul Moldovei au fost înregistrate 2.600 de accidente de circulaţie, care au făcut 3.320 de victime. În anul următor, numărul accidentelor s-a redus. În opt luni ale anului curent, în accidente au decedat 170 de oameni, cu 15 la sută mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?