X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liderii „DA” anunță ce urmează după discuțiile cu autoritățile

11 sep. 2015,, 13:07   Politică
8518 9

Liderii „DA” anunță ce urmează după discuțiile cu autoritățile
Foto: protv.md

După ce premierul Valeriu Streleț și spicherul Andrian Candu au refuzat ieri să îndeplinească revendicările protestatarilor, liderii Platformei „DA” au anunțat despre inițierea unui nou miting de amploare în ziua de 13 septembrie, informează NOI.md.

Manifestanții insistă, în continuare, pe demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, a procurorului general, Corneliu Gurin, a șefului CNA, Viorel Chetraru, a președintelui CEC, Iurie Ciocan, precum și a președintelui Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi.

„Avînd în vedere refuzul autorităților de a demite persoanele vizate în proclamația adoptată de cetățeni, cerem fiecăruia în parte să-și prezinte demisia. Cerem convocarea ședințelor extraordinare ale Parlamentului și Guvernului pentru data de 12 septembrie, în vederea acceptării cererilor de demisie, iar în lipsa acestora – demiterea lor”, a anunțat unul dintre liderii platformei, Andrei Năstase.

Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să se alăture acțiunii de protest din 13 septembrie. „Nu ne rămîne decît să continuăm și să amplificăm acțiunile de protest, pentru a pune presiune pe guvernanții în vederea îndeplinirii revendicărilor cetățenilor”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că întrevederile desfășurate ieri cu reprezentanții guvernării nu s-au soldat cu niciun rezultat. Atît premierul Valeriu Streleț, cît și Andrian Candu au refuzat să abordeze problema demisiilor. În opinia lor, acest lucru, precum și organizarea alegerilor anticipate vor duce la destabilizarea situației interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?