Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Președintele israelian îl acuză pe premierul Netanyahu că a ratat mai multe ocazii de a repara relațiile cu SUA

10 sep. 2015,, 01:00   Externe
3112 0

Foto: agerpres.ro

Președintele israelian Reuven Rivlin a declarat miercuri că premierul Benjamin Netanyahu a ratat mai multe ocazii de a remedia pagubele cauzate relațiilor cu marele aliat american de negocierile și acordul în dosarul nuclear iranian, transmite AFP. Rivlin a recunoscut deschis într-un interviu la postul militar de radio divergențele sale cu Netanyahu, în special în privința raporturilor dintre Israel și SUA, și a spus că a "epuizat subiectul diferențelor de opinie" dintre ei privind relațiile internaționale până în punctul în care și-au redus întâlnirile.

Afirmațiile lui Rivlin se adaugă criticilor la adresa campaniei derulate de Netanyahu împotriva acordului nuclear încheiat în iulie de marile puteri cu Iranul și la adresa consecințelor acestuia în ceea ce privește legăturile cu SUA.

"Mi se pare că au existat trei perioade când am fi putut lua în considerare relansarea dialogului cu SUA, în pofida divergențelor noastre de opinie cu ei: în timpul negocierilor cu Iranul, după semnarea acordului și înaintea discutării sale în Congres sau după aprobarea de Camera Reprezentanților și înaintea posibilului vot împotrivă din Senat", a spus Rivlin.

"Premierul trebuia să decidă asupra acestui subiect, însă opiniile mele au fost diferite de ale sale", a adăugat el.

Rivlin, a cărui funcție este pur onorifică, nu și-a ascuns niciodată îngrijorarea față de degradarea relațiilor cu Washingtonul. El a criticat faptul că Netanyahu și-a exprimat dezacordul chiar și în fața Congresului american în martie. Inițiativa a iritat considerabil Casa Albă, care a considerat discursul lui Netanyahu drept o imixtiune în politica internă americană.

"Mă văd cu premierul cu regularitate, o dată pe lună, însă nu am avut ocazia să ne vedem în ultimele două luni, deoarece nu am organizat nicio întâlnire", a spus Rivlin. "Consider că am epuizat subiectul diferențelor de opinie dintre noi, nu în privința acordului cu Iranul, ci asupra relațiilor noastre cu comunitatea internațională", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?