Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ungaria va izola zonele de tranzit pentru refugiați de la granița cu Serbia

9 sep. 2015,, 22:00   Externe
3573 3

Foto: agerpres.ro

Zonele de tranzit pentru refugiați pe care Ungaria le va crea la granița cu Serbia vor fi complet izolate de restul teritoriului țării, a declarat miercuri un parlamentar din cadrul formațiunii de guvernământ Fidesz, citat de agenția Reuters. Refugiații vor aștepta în aceste zone de tranzit o decizie privind cererea lor de azil, iar cei cărora autoritățile ungare le-au respins cererea vor fi returnați Serbiei, a precizat deputatul Gergely Gulyas.

El a negat că respectivele zone de tranzit de la graniță ar fi asemănătoare cu centrele de detenție ale poliției și a menționat că aceste zone nu vor fi închise în partea frontierei sârbe, astfel încât refugiații care vor dori să se întoarcă în Serbia să poată face acest lucru. Dar a insistat că înspre teritoriul ungar zonele de tranzit pentru refugiați vor fi închise, deci imigranții nu vor avea voie să pătrundă mai departe în Ungaria.

Pe de altă parte, oficialul maghiar a estimat că nu se poate vorbi despre cotele obligatorii de refugiați — propuse din nou de Comisia Europeană — atât timp cât imigrația în masă nu este oprită. Totuși, el a apreciat că la nivel european se impune o clarificare a statutului refugiaților, astfel încât chiar și acceptarea unui asemenea statut pentru cei care îndeplinesc condițiile (războaie în țara lor, persecuții politice etc.) să nu însemne automat dreptul imigranților de a-și alege singuri țara unde doresc să trăiască. 'Majoritatea imigranților vin în Europa doar pentru un nivel de trai mai bun, lucru ce este de înțeles din punct de vedere uman, dar care este o amenințare pentru toată Europa', a subliniat parlamentarul ungar.

El a anunțat că legislativul de la Budapesta intenționează să se pronunțe pe 22 septembrie asupra propunerii ca armata să sprijine poliția în asigurarea protecției graniței cu Serbia. În opinia sa, la ora actuală este greu de estimat câți refugiați vor alege rute alternative către vestul Europei după ce frontiera ungaro-sârbă va fi complet securizată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?