X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova are nevoie de o idee națională de menținere a statalității (FOTO)

20 aug. 2015,, 14:35   Societate
4059 2
Молдова нуждается в национальной идее сохранения государственности (ФОТО)
Foto: noi.md
În contextul conflictului armat în Ucraina Moldova se confruntă cu probleme și provocări, iar situația regională prezintă anumite riscuri pentru țară. Societatea civilă ar trebui să se unească în jurul unor idei comune de dragul păstrării statului. Aceste idei au fost sonorizate în cadrul Conferinței Internaționale „Actualele provocări și riscuri pentru Republica Moldova în domeniul securității”, organizate la Chișinău de Consiliul obștesc „Pentru Patrie”. La Conferință au participat experții, politicienii, diplomații din Moldova, Rusia, Ucraina și România.

Președintele Consiliului Igor Tuleanțev a menționat că cea mai strîngentă problemă a regiunii este securitatea, deoarece în Moldova nu trebuie să se repete scenariul ucrainean. „Scenariul realizat în Moldova se aseamănă foarte mult cu evoluția evenimentelor în Ucraina”, a declarat expertul ucrainean, candidatul în științe economice Alexandr Dudciak.

Președintele Comitetului Central al Partidului Comunist din Transnistria Oleg Horjan a specificat că pentru Transnistria este extrem de important să se mențină pacea și liniștea în regiune, după aceasta va apărea posibilitatea de a discuta și alte chestiuni care îi preocupă pe locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Expertul român, reprezentantul Partidului socialist din România Daniel Bliort s-a arătat convins că menținerea păcii pe Nistru timp de peste 23 de ani este meritul forțelor ruse de menținere a păcii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?