X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

De la începutul anului au avut loc 243 de accidente de serviciu

19 aug. 2015,, 14:00   Societate
2330 0

De la începutul anului au avut loc 243 de accidente de serviciu
Фото: strava-sovetov.com

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au avut loc 243 accidente la locul de muncă, în care au avut de suferit 251 de persoane, informează NOI.md.

Potrivit unor date statistice, oferite pentru NOI.md de către directorul Inspectoratului de Stat al Muncii(ISM), Stăvilă Dumitru, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014, anul acesta au fost înregistrate cu 87 accidente mai puține și au avut de suferit mai puțin cu 92 de persoane.

În urma cercetărilor ISM, 11 accidente au fost clasificate drept accidente de muncă mortale, în urma cărora au decedat 11 persoane. Accidente grave s-au clasificat 29 la număr, unde au suferit 29 de persoane. Comparativ cu 2014, în 2015 avem cu cinci accidente mortale mai puțin, și au decedat cu opt persoane mai puțin. La fel s-au înregistrat cu două accidente grave mei puțin și au avut de suferit cu trei persoane mai puțin față de anul precedent.

Anul acesta nu au avut loc accidente cu implicarea unui grup de persoane. Din numărul total de accidente -165 au fost cu incapacitate temporară de muncă, au fost cercetate de către întreprinderi, unde au avut de suferit 172 de persoane.

Cauzele care au dus la producerea acestor accidente sunt numeroase: în majoritatea cazurilor este vorbe despre cădere de la înălțime, cădere de la acela nivel, prinderea/lovirea/strivirea cu obiecte și utilaje pe teritoriul întreprinderilor, electrocutarea, etc.

Cele mai multe accidente au loc în ramura economică agricolă și a industriei prelucrării, construcției, transportului și energeticii.

Din numărul total de accidente care au avut loc, în circa 55% din cazuri accidentare vina aparține întreprinderii/angajatorului sau vina este mixtă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?