X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Leova vor fi construite 92 de apartamente pentru păturile social-vulnerabile ale populaţiei

10 aug. 2015,, 15:45   Societate
2515 0
Foto: construct.md
Pînă la sfîrşitul anului 2015 la Leova vor demara lucrările de construcţie a locuinţelor sociale pentru familii social-vulnerabile.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la directorul Unităţii de Implementare a fazei II a Proiectului de construcţie a locuinţelor sociale pentru persoanele nevoiaşe din Moldova, Iunona Lungu, pentru aceste scopuri va fi reconstruită fosta clădire nefinisată a maternităţii locale.

"Ea constă dintr-un complex de patru blocuri, în care vor fi construite 92 de apartamente "la cheie". Costul total al proiectului constituie 3,44 mil. euro. 65% din mijloacele financiare necesare vor fi oferite de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) cu titlu de împrumut pe un termen de 20 de ani", a spus ea.

La moment, sînt efectuate expertizele tehnice ale blocurilor existente, sînt evaluate imobilele şi terenurile propuse pentru reconstrucţie. De asemenea, în faza de finalizare este documentaţia de proiectare, inclusiv, verificarea şi expertizarea documentaţiei de proiect. Apartamentele vor fi evaluate şi distribuite de Consiliul raional, în conformitate cu Regulamentul de repartizare a locuinţelor sociale pentru păturile social-vulnerabile din Moldova.

"Infotag" precizează: Proiectul a fost lansat în 2007 cu contribuţia CEB. Bugetul proiectului - 20,4 mil. euro. La etapa întâi au fost construite circa 300 de apartamente la Criuleni, Glodeni, Călăraşi şi Chişinău. La etapa a doua este planificată construcţia a 700 de apartamente sau finalizarea a 15 blocuri locative, care la momentul actual sînt prevăzute pentru 2500 viitori locatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?