Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Franța lansează căutări în largul Reunion pentru noi rămășițe ale zborului MH370

7 aug. 2015,, 23:00   Externe
3542 1

Foto: agerpres.ro

Franța va desfășura de vineri noi mijloace maritime și aeriene în largul Insulei Reunion pentru "a detecta posibila prezență a unor noi resturi", după descoperirea unui fragment de aripă provenind probabil de la zborul Malaysia Airlines MH370, au anunțat joi la Paris mai multe ministere, potrivit Agerpres.

"La cererea președintelui republicii și a prim-ministrului, pentru a răspunde la nevoile anchetei, s-a decis desfășurarea de mijloace aeriene și maritime suplimentare pentru a detecta posibila prezență a unor noi resturi în largul Reunion", au declarat Ministerul Apărării, ministrul teritoriilor de peste mări George Pau-Langevin și secretarul de stat pentru transporturi Alain Vidalies.

O aeronavă va survola zona începînd de "mîine" (vineri), adaugă comunicatul comun, adăugînd că "patrule, misiuni de elicoptere de căutare și conduse de brigada nautică" vor fi de asemenea efectuate.

Potrivit Malaieziei, fragmentul găsit la 29 iulie pe o plajă a acestei insule din Oceanul Indian provine chiar de la Boeing-ul 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut misterios în urmă cu 17 luni.

Parchetul din Paris, care de asemenea anchetează întrucît patru victime sînt franceze, s-a arătat mai precaut, referindu-se la "prezumții foarte puternice" că resturile provin de la Boeing-ul 777 Malaysia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?