Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Tudor Ulianovschi: "Alegerile din Franța ar trebui să devină o lecție și pentru autoritățile din Moldova"

2 iul. 15:45   Politică
3205 0

Primul tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța, în care partidul președintelui francez Emmanuel Macron a pierdut, este o lecție importantă pentru autoritățile Moldovei, deoarece "atunci cînd nu ai reforme și politici orientate spre situația internă din țară, primești o evaluare corespunzătoare din partea cetățenilor".

O astfel de opinie a exprimat fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, transmite Noi.md cu referire la primul.online

"Oare această situație din Franța nu este și o lecție pentru autoritățile de la Chișinău? Atunci cînd promovezi o imagine roz, pozitivă în exterior, dar nu ai rezultate în interiorul țării, ești pedepsit de alegători.

Cred că această situație din Franța ar trebui să devină o lecție pentru autoritățile de la Chișinău, astfel încît conducerea țării să se concentreze pe problemele reale ale economiei moldovenești", a declarat Tudor Ulianovschi în cadrul emisiunii "Puterea a patra" de la N4.

Duminica trecută, în Franța au avut loc alegeri anticipate. Potrivit rezultatelor acestora, partidul "Adunarea Națională" al lui Marine Le Pen și Jordaan Bardella conduce semnificativ cu 33,1 la sută din voturi. Pe locul doi se află alianța de stînga "Noul Front Popular" cu 28%, centriștii președintelui Macron au obținut 20,8%. Al doilea tur de scrutin este programat pentru 7 iulie.

57
2
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?