X 
Cutremure stiri: 505

Reprezentanţii Stângii Europene condamnă suprimarea violentă a protestelor de la Chişinău

4 aug. 2015,, 14:30   Societate
2628 2

Представители Европейских левых осуждают силовой разгон протестов в Кишиневе
Foto: omg.md

Partidul Muncitoresc din Ungaria, parte a Stângii Europene, condamnă suprimarea violentă a protestelor paşnice, declanşate împotriva majorării tarifelor la energia electrică şi gazele naturale la Chişinău. Despre aceasta se spune într-o Scrisoare de solidaritate a Partidului Muncitoresc din Ungaria, condus de Attila Vajnai.

„Condamnăm suprimarea forţată a protestului paşnic în Chișinău! Este un act de violenţă fără precedent care nu este permis într-o societate democratică modernă. Persoane, inclusiv femei cu copii au protestat paşnic împotriva creșteri de tarife și este inadmisibil să se folosească forța împotriva lor”, se spune în Scrisoarea de solidaritate a politicienilor ungari.

Potrivit sursei citate, „oamenii au dreptul de a protesta”, iar Partidul Muncitoresc Ungar îşi exprimă solidaritatea cu protestatarii paşnici şi „condamnă guvernarea, care a decis să suprime protestul, folosind forţele poliției și serviciul privat de securitate înarmați pentru intimidarea oamenilor și agresarea lor”.

„Politica agresivă a partidelor de dreapta din Republica Moldova subminează valorile europene comune, drepturile sociale și solidaritatea. Să luptăm împreună pentru o Europă socială reală, de solidaritate și democrație a societăților noastre”, se mai spune în document.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав