Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Rusia şi Franţa au ajuns la un acord asupra rambursării unei nave Mistral, anunţă Kremlinul

31 iul. 2015,, 11:15   Externe
3217 2

Foto: ruvr.ru

Rusia şi Franţa au ajuns la un acord asupra sumei unei rambursări în contul unei nave de război franceze de tip Mistral, a anunţat joi un consilier de la Kremlin, relatează AP în pagina electronică.

Un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, a declarat joi pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti că Parisul şi Moscova şi-au încheiat negocierile asupra sumei pe care Franţa urmează să o plătească pentru că nu a livrat un portelicopter de tip Mistral.

Kojin nu a spus despre ce sumă este vorba, dar a precizat că aceasta va fi anunţată atunci cînd va fi anulat contractul.

Contractul, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, ar fi reprezentat cea mai mare vînzare de armament de către un stat membru NATO către Rusia.

François Hollande declara la începutul acestei săptămîni, luni seara, că urmează să ia "în săptămînile următoare" o decizie cu privire la livrarea către Rusia a navelor de tip Mistral.

Prima dintre cele două nave de război - "Vladivastok" - urma să fie predată Moscovei la jumătatea lui noiembrie 2014, în timp ce a doua - "Sevastopol" - urmează să fie livrată Rusiei, în mod teoretic, în toamna lui 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?