X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

PCRM a criticat majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale

21 iul. 2015,, 10:43   Societate
2582 5
ПКРМ раскритиковала решение о повышении тарифов на электроэнергию и газ
Foto: tribuna.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) a criticat decizia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, apreciind acest pas ca "genocid social împotriva cetăţenilor Moldovei".

În declaraţia PCRM, citată de agenţia "Infotag", se vorbeşte că această scumpire fără de precedent a tarifelor va lovi dur în cetăţenii Republicii Moldova. Ba mai mult, va provoca în lanţ creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile.

"Majorarea tarifelor, în condiţiile îngheţării pensiilor şi salariilor la nivelul actual, reprezintă un adevărat genocid social, îndreptat împotriva propriului popor.

Întreprinderile "Gas Natural Fenosa" şi "Moldova Gaz" obţin supraprofit enorm şi nu investesc nimic în modernizarea reţelelor. Conducătorii acestor întreprinderi şi protectorii lor politici din structurile guvernamentale îşi cumpără vile şi yacht-uri pe Coasta de Azur, iar pensionarii sunt nevoiţi să renunţe la pâine şi lapte, să suporte frigul şi întunericul pentru a fi în stare să achite facturile ucigătoare", se indignă comuniştii.

PCRM s-a arătat nemulţumit de acţiunile autorităţilor, care în schimb să ia măsuri concrete, "continuă să împartă pe ascuns funcţiile, numind acest proces negocieri".

"Autorităţile pregătesc încă o trădare sub numele de Coaliţie sau Alianţă. Pregătesc scheme noi de furturi din bugetul de stat şi bănci, continuă deplasarea spre o fază aprofundată a statului capturat. Guvernarea, cu un cinism inimaginabil, numeşte noul val de majorare a tarifelor drept reformă. Aceste scumpiri, însă, au o explicaţie mult mai simplă: poporul Moldovei este impus să compenseze miliardele furate, să restituie banii investiţi de partide în "pomenele electorale". Moldova a fost împinsă într-un cerc vicios în care democraţii şi liberal - democraţii continuă să cumpere voturi pentru a se menţine la guvernare şi a continua furturile şi hoţiile la nivel de stat", consideră comuniştii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?