X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

A fost numită cauza întreruperii energiei electrice în Balcani

21 iun. 19:26   Externe
3030 0

Ministrul Energiei din Muntenegru, Sasa Mujović, a declarat că întreruperile de curent pe scară largă înregistrate în Muntenegru, Bosnia, Albania și Croația au fost cauzate de o creștere bruscă a consumului de energie electrică cauzată de căldură.

Defecțiunea a survenit ca urmare a unei sarcini grele pe rețea, a unei creșteri bruște a consumului de energie electrică din cauza temperaturilor ridicate”, a spus ministrul muntenegrean.

Ministrul albanez al Energiei, Belinda Baluku, a menționat că a existat o defecțiune la jumperul dintre Albania și Grecia și a auzit că circumstanțe similare au avut loc în Muntenegru, precum și în anumite părți ale Croației și Bosniei, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

O investigație completă va dura, dar analiza preliminară a arătat că „volumele mari de energie electrică din sistemul de transport în acest moment și temperaturile-record ridicate au creat această problemă tehnică”, a adăugat Baluku.

Electricitatea a fost restabilită în Albania în decurs de o jumătate de oră, dar țara continuă să prezinte un risc ridicat de întreruperi ulterioare, deoarece nivelurile consumului de electricitate și căldură sînt încă ridicate, a spus el.


Danko Blazevic, directorul companiei croate de transport de energie electrică HOPS, a spus că este prea devreme pentru a spune ce s-a întîmplat.

1
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав