X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Încă 12 producători agricoli din Moldova pot din nou exporta în Rusia. Rosselhoznadzor

5 dec. 2022,, 21:45   Economie
1962 0

Rosselhoznadzor anunță că încă 12 producători agricoli din Republica Moldova pot din nou exporta în Federația Rusă.

Agenția rusă a precizat că motivul ridicării restricțiilor este rezultatul analizelor preluate de la produsele altor producători agricoli, admiși anterior pentru export, notează agora.

„La ziua de azi, Rosselhoznadzor remarcă cu satisfacție statutul fitosanitar stabil al produselor vegetale din Moldova, ceea ce a devenit posibil datorită activității coordonate între instituțiile competente ale celor două țări”, se arată în declarația Rosselhoznadzor.

Potrivit Rosselhoznadzor vor putea exporta produsele: SRL MIRA-FAUR; SRL «KSALEX-DEN»; Velfruct-Prim SRL; Casa de Comert «PROAGRO-HERMES» SRL; C.A.P. «PRIMA-NICATIM»; «RED APPLE» SRL; BIOPRODUCT GROUP SRL; S.C. «David-Agro» SRL; SRL «FERAN&CO»; «VINITARG-B» SRL; «KYSE GROUP» SRL; VAMILAGRO-TOP SRL

AGORA amintește că din 15 august, Federația Rusă interzice temporar importul de produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova. Declarația a fost făcută de Iulia Melano, consilier al șefului Rosselhoznadzor.


„Motivul interdicției a fost detectarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră pe teritoriul Rusiei, despre care partea moldovenească a fost informată în mod repetat de către Rosselhoznadzor”, a declarat Melano.

Într-o emisiune de la postul de televiziune Moldova 1, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a amintit că, anterior, în spatele deciziilor de interzicere a importului de produse moldovenești în Federația Rusă au stat anumite motive politice. Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că fructele și legumele moldovenești sunt exportate pe piețele Uniunii Europene, care au standarde de protecție foarte înalte.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?