X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din țară va fi restructurat

9 iul. 2015,, 18:00   Societate
2958 0

Служба госнадзора за общественным здоровьем будет реструктурирована
Foto: newsmoldova.md

În urma unei întruni dintre reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP), ai centrelor de sănătate publică teritoriale, ai partenerilor externi de dezvoltare și ai Sindicatului „Sănătate”, a fost pusă în discuție consolidarea Serviciului Supraveghere de Stat a Sănătății Publice (SSSSP), informează NOI.md.

Acest obiectiv se regăsește în strategia Națională de Sănătate Publică pentru anii 2014-2020. Reorganizarea serviciului de sănătate publică va avea loc la nivel național și regional.

Reorganizarea Serviciului ar presupune concentrarea competențelor, a resurselor și a potențialului profesional existent la nivel regional, care va permite acoperirea relativ uniformă și echitabilă cu servicii de sănătate publică.

În urma consultărilor s-a convenit asupra unui model consolidat al structurii SSSSP, formate din trei nivele: central, național-coordonator și regional, cu definitivarea atribuțiilor și responsabilităților, precum și stabilirea mecanismului de coordonare. O altă prerogativă a consolidării SSSSP constă în fortificarea și facilitarea procesului de identificare, monitorizare și analiză a indicatorilor de sănătate a populației.

Printre măsurile prealabile de pregătire a proiectului de consolidare SSSSP se enumeră: elaborarea proiectelor de organigrame și scheme de încadrare, inventarierea edificiilor, transportului, altor bunuri materiale, actualizarea datelor privind personalul, planificarea bugetului, ținînd cont de viitoarea structură a Serviciului etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?