X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

La Chișinău a fost deschis monumentul ungurilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial

3 iul. 2015,, 18:00   Societate
3180 1
В Кишиневе открыт памятник венграм – жертвам Второй мировой войны
Foto: army.md
În dimineața zilei de 3 iulie, pe teritoriul Moldovei, la Complexul Memorial „Eternitate”, a fost deschis monumentul eroilor unguri căzuţi în cel de-al Doilea Război mondial, relatează NOI.md. La ceremonia solemnă au participat șeful Misiunii diplomatice ungare în Moldova, Mathias Szilagyi, și ministrul Apărării al Ungariei, Csaba Hende, aflat în Moldova într-o vizită de lucru.

Inaugurarea solemnă a monumentului eroilor unguri căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul Moldovei a fost efectuată în cadrul cooperării între ministerele apărării ale Moldovei și Ungariei. „Rezultatul eforturilor ţărilor noastre este dezvelirea aici, la Chişinău, a monumentului dedicat memoriei militarilor şi civililor maghiari căzuţi în ce de-al Doilea Război Mondial”, a menționat ministrul apărării al Moldovei, Viorel Cibotaru, în discursul său.

La rîndul său, șeful Ministerului Apărării al Ungariei, Csaba Hende, a adus mulțumiri părții moldovenești pentru cooperarea eficientă în chestiunile ce țin de eternizarea memoriei compatrioților căzuți: „Ne aflăm aici, în cimitirul de la complexul memorial “Eternitate”, unde sînt înhumaţi eroii care sînt departe de patria lor. Trebuie să ţinem minte că, prin moartea acestor oameni, a pierit o parte din noi, iar amintirea războiului, care a fost unul distrugator, va rămane pentru totdeauna în inimile noastre”, a spus Csaba Hende.

NOI.md a aflat că în Ungaria, de asemenea, se pregătește inaugurarea monumentului originarilor din Moldova căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul acestei țări.

În prezent, în Moldova sînt înregistrate oficial trei cimitire militare, la care se odihnesc cetățenii Ungariei – la Bălți, Bender și Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?