Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Jocurile Europene de la Baku, pe ultima sută de metri (FOTO)

25 iun. 2015,, 12:00   Sport
3444 2

Jocurile Europene de la Baku, pe ultima sută de metri (FOTO)
Foto : noi.md

Au mai rămas încă trei zile pînă la încheierea primei ediții a Jocurilor Europene de la Baku, iar pe moment Republica Moldova se află pe locul 32 în clasamentul general pe națiuni. Concurenții noștri au în palmares o medalie de argint și două de bronz, informează NOI.md.

Pe 24 iunie, în incinta complexului nautic din capitala azeră s-au prezentat la start trei sportivi din Moldova. În proba de 200 de metri bras, feminin, Alexandra Vinicenco a concurat în seria preliminară și s-a clasat pe locul 29 din 32, ratînd astfel calificarea.

A urmat seria preliminară a probei de 200 de metri mixt, țara noastră fiind reprezentată de Adrian Negru și Vlas Cononov. Timpul pe care l-au înregistrat sportivii la fel nu le-a permis să se califice în următoarea etapă.

Ultima noastră concurentă prezentă în ringul Jocurilor Europene a fost Iulia Coroli, categoria 54 kg. În meciul din cadrul optimilor de finală, sportiva tiraspoleană a cedat la puncte în fața pugilistei Azize Nimani, Germania, cu 0-3.

„Programul de pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2015 nu includea inițial participarea lotului reprezentativ la Jocurile Europene. Decizia de a ne deplasa în capitala azeră a fost aprobată mai tîrziu, după ce am ratat cîteva cantonamente importante, din motive financiare. Membrii echipei au luptat cu dăruire de sine, însă norocul ne-a ocolit de data aceasta. Îndată după revenire, vom relua pregătirile pentru concursurile de calificare pentru Olimpiada de la Rio”, a declarat antrenorul lotului național de box, Petru Caduc.

Astăzi, 25 iunie, va demara turneul de judo din programul Jocurilor Europene. Pe tatami urmează să se prezinte Artiom Nacu, categoria 66 de kilograme, și Cristina Budescu, 48 kg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?