Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Situația din Donbas poate scăpa de sub control - MAE german

24 iun. 2015,, 11:35   Externe
5121 4

Foto: antena3.ro

Ministrul german de Externe a declarat despre pericolul desfășurării în continuare a ostilităților în partea de est a Ucrainei, potrivit newsru.ua.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier a avertizat împotriva escaladării ostilităților din estul Ucrainei. "Acordul de încetare a focului este încălcat în fiecare zi, timp de mai multe săptămîni la rînd," - a spus șeful Ministerului de Externe german pe 23 iunie, înainte de a pleca la Paris pentru a se întîlni cu omologii săi din Franța, Rusia și Ucraina.

Potrivit lui, "toate părțile ar trebui să facă eforturi pentru ca escaladarea să nu ajungă la punctul în care situația scapă de sub control, în sens militar, iar apoi în sens politic".

Principalele condiții pentru o soluție politică a problemei Steinmeier a numit respectarea constantă a încetării focului, retragerea de arme grele și asigurarea accesului deplin a observatorilor OSCE în zona de conflict.

În cadrul întîlnirii de la Paris a miniștrilor de externe din Germania, Franța, Rusia și Ucraina au fost discutate noile eforturi diplomatice pentru a pune în aplicare acordurile de la Minsk și încetarea ostilităților între separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene în Donbas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?