Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Guvernul Transnistriei a limitat exportul de „materie primă strategică”

18 iun. 2015,, 11:15   Economie
3343 0
Правительство Приднестровья ограничило экспорт "стратегического сырья"
Foto: vitbichi.by
Exportul "resurselor materiale secundare, care sînt materie primă strategică", în Transnistria va fi strict reglementat. Acest lucru este prevăzut în hotărîrea publicată miercuri de Guvernul autoproclamatei RMN, orientată spre reglementarea exportului de materie primă, relatează Infotag.

În document se menţionează că aceasta a fost elaborată cu scopul "reglementării de stat a pregătirii şi folosirii raţionale a resurselor secundare". În categoria de materie primă strategică sînt incluse deşeurile şi resturile de cupru, aluminiu, plumb şi metale negre, precum şi resturile de fibre de bumbac.

Conform hotărîrii, acestea urmează "să fie prelucrate preponderent pe teritoriul Transnistriei, iar exportul se permite doar cu condiţia lipsei unei asemenea posibilităţi în republică".

Dreptul de a exporta metalele vechi a fost acordat doar Uzinei Metalurgice din Rîbniţa, iar resturile de bumbac - "Tirotex" şi Fabricii de Materiale Neţesute din Rîbniţa. La restul persoanelor juridice exportul este permis doar în baza unui acord cu Ministerul Dezvoltării Economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?