Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Polonia se pregateste pentru un atac dinspre est

17 iun. 2015,, 21:00   Externe
5948 8

Foto: gazeta.ru

In timp ce, la Washington, un oficial al Departamentului de stat declara ca ultima versiune a rachetelor ruseşti de croazieră cu lansare de la sol reprezintă o ameninţare la adresa Europei şi Asiei de Nord-Est şi încalcă Tratatul cu privire la forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), la Varsovia, un influent centru de expertiza recomanda, intr-un raport, deplasarea imediata a garnizoanelor militare pentru a acoperi "gaura" din frontiera estica.

Conform concluziile respectivului raport, elaborat de expertii organizatiei neguvernamentale Asociatia euroatlantica, Polonia nu este in stare sa se apere in cazul unui aventual atac dinspre Est.

Documentul arata, printre altele, ca, in prezent, subunitatile armatei poloneze sunt astfel dispuse in teren, incat "de-a lungul granitei estice s-a creat un fel de gaura de 150 de kilometri".

Iata de ce, se impune redislocarea imediata a garnizoanelor militare, deplasandu-le de la frontiera de Vest spre centrul tarii. Se sugereaza, de asemenea, mutarea subunitatilor armate aflate, in momentul de fata, in nord, in zona regiunii Kaliningrad, mai spre sud.

O miscare care, in opinia autorilor raportului, are darul de a-i proteja pe soldati de un eventual atac inopinat al rusilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?