X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Polonia ca și eliminată de la EURO 2024

21 iun. 21:02   Sport
3427 0

Echipa națională de fotbal a Austriei a obținut o victorie spectaculoasă la Campionatul European.

Într-un meci din grupa D, Austria a învins cu scorul de 3:1 echipa Poloniei.

Cu Robert Lewandowski pe banca de rezerve, Polonia a fost dominată în debut, iar Austria a dechis scorul în minutul 9. Fundașul Gernot Trauner a marcat cu o lovitură de cap. Polonezii s-au trezit abia în minutul 20 cînd au avut o acțiune prelungită, însă Nicola Zalewski a tras imprecis.

Polonezii au jucat din ce în ce mai bine, iar "biało-czerwoni" au restabilit egalitatea în minutul 30 prin Krzysztof Piątek. Atacantul a reacționat primul la mingea pierdută și a șutat cu dreptul. Partida a fost una spectaculoasă, iar în minutul 39 a fost rîndul Austiei să fie periculoasă. Marcel Sabitzer a fost blocat de portarul Wojciech Szczęsny.

Vedeta Poloniei Robert Lewandowski a intrat în minutul 59, iar peste cîteva minute a fost averizat de arbitrul Halil Umut Meler. În minutul 66 Austria a revenit în avantaj. Christoph Baumgartner a marcat cu piciorul drept. Austriecii mai puteau marca odată minutul 75. Același Baumgartner i-a pasa excelent lui Patrick Wimmer, care tras în blocaj.


Peste alte două minute, Marcel Sabitzer a fost faultat în careu de portarul Szczęsny, iar Halil Umut Meler a acordat lovitură de la 11 metri. Marko Arnautović a transformat fără probleme penalty-ul. Discipolii lui Ralf Rangnick s-au descătușat pe final, iar Konrad Laimer putea marca al patrulea gol al Austriei.

În aceste condiții, Austria a adunat 3 puncte în clasamentul grupei D, iar fără niciun punct, Polonia este practice eliminată. Celălalt meci al grupei D se va juca tot în această seară. De la ora 22 se vor înfrunta Olanda și Franța.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?