X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

În listele electorale au apărut şi persoane decedate

15 iun. 2015,, 13:15   Politică
4963 5
Promo-LEX: В списки избиратей были включены умершие лица
Foto: realitatea.md
Alegeri cu nereguli. În listele electorale au fost depistate 37 de persoane decedate. Concluzia aparţine observatorilor asociaţiei Promo Lex.

Potrivit directorului Programului Monitorizare Procese Democratice din cadrul Asociației Promo-LEX, Pavel Postică, aceste nereguli au fost depistate la unele secţii din mun. Chişinău.

Până la ora 18.30, au fost înregistrate alte cazuri care privesc anumite deficienţe în activitatea secţiilor de votare. Astfel, au fost depistate 4 secţii care nu sunt dotate cu safeuri; 2 cazuri fără conexiune la Internet pentru circa o oră şi jumătate: în cel putin 2 secţii de votare au rămas fără curent electric. Situaţii de sigilare necorespunzătoare ale urnelor au avut loc în cel puţin 16 secţii de votare, iar în cel puţin 2 secţii din Bălţi cineva a încercat să scoată buletinele de vot.

De asemenea, continuă cazurile de agitaţie eletorală, alte 6 cazuri noi au fost constatate în Sângerei, Cocieri, Râşcani, Bălţi şi Căuşeni. Totodată, se atestă cazuri de votare cu documente necorespunzătoare în Chişinău şi Hânceşti.

Potrivit observatorilor Promo Lex, în 14 secţii au fost atestate situaţii de transportare organizată a alegătorilor. De exemplu, la Cocieri, mai multe persoane au fost duse la secţiile de votare cu ambulanţa.

În acelaşi timp, au fost depistate cel puţin 4 cazuri de cumpărare a voturilor. Astfel, alegătorii era ademeniţi cu băuturi alcoolice sau cu 50 de lei pentru un vot.

Totodată, juristul Pavel Postică a menţionat că în satul Topala, raionul Cimişlia, a avut loc un incident cu aplicarea violenţei. Până la ora 19.00, violenţele au continuat, iar secţia de votare a fost închisă. Scandalul ar fi iscat din cauza unor cetăţeni, care şi-au exprimat indignarea precum că un candidat transporta alegători din afara localităţii. La faţa locului sunt organele de poliţie, iar cazul este cercetat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?