Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Membrii PDM din Becioi au înregistrați în casele lor, zeci de oameni

12 iun. 2015,, 09:15   Politică
3458 1

Foto: noi.md

Primarul degrevat al comunei, Vitalie Şalari, acuză reprezentanţii PD din localitate că încearcă să influenţeze rezultatele scrutinului local. Mai exact, înregistrează la domiciliile lor sute de persoane străine, care ar urma să voteze pentru PD. Cei vizaţi neagă acuzaţiile. În schimb, unii membri CEC afirmă că deşi migraţia este legală, accentuarea acestui fenomen în preajma alegerilor denotă scheme de fraudare a votului şi propun ca scrutinul să fie amînat.

Potrivit primarului degrevat al comunei Băcioi, care candidează pentru un nou mandat, cu doar cîteva zile înainte de alegeri numărul localnicilor cu drept de vot s-a majorat cu cel puţin 130 de persoane. Multe dintre ele sînt din capitală şi şi-au făcut viză temporară de domiciliu în casele unor concurenţi electorali din partea Partidului Democrat. O confirmă şi datele Întreprinderii "Registru", expediate primăriei din Băcioi.

Astfel, în cele două locuinţe ale lui Sergiu şi Dumitru Donciu, ultimul candidat PD la fotoliul de consilier, în ultimele săptămîni, şi-au facut viză de domiciliu 93 de persoane. Alte 31 s-au înregistrat temporar în casa candidatului PD - Ştefan Gorgos. Şi imobilul ce aparţine mamei deputatului din fracţiunea Partidului Democrat Constantin Ţuţu găzduieşte pentru o perioadă de trei luni 5 persoane străine.

Candidatul PD la fotoliul de consilier Ştefan Gorgos a negat informaţiile chiar dacă actele de la Registru le confirmă. Nici mama deputatului PD Constantin Ţuţu şi nici candidatul Dumitru Donciu nu au fost de găsit pentru comentarii. În schimb, fiul său, Sergiu Donciu, în locuinţa căruia au fost înregistrate peste 80 de persoane, spune că a făcut doar o faptă bună.

Din punct de vedere legal, înregistrarea mai multor persoane la aceeaşi adresă nu este o problemă, spun reprezentanţii Întreprinderii "Registru". Îi interesează însă pe membrii CEC.

Şeful CEC spune că va solicita Inspectoratului General de Poliţie să verifice informaţia. Dacă se va constata că unii concurenţi înregistrează zeci de persoane în locuinţele lor pentru a obţine voturi, membrii comisiei afirmă că vor adopta o hotărîre care va interzice schimbarea temporară a domiciliului în preajma turul doi de scrutin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?