Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Patru partide au primit avertismente de la CEC pentru încălcări în rapoarte

10 iun. 2015,, 10:25   Politică
2955 1
ЦИК вынес предупреждение четырем партиям
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a emis avertismente unui număr de patru formaţiuni politice pentru încălcări în rapoartele financiare privind campania electorală. Decizia a fost sprijinită de şapte membri ai CEC din opt prezenţi.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Iurie Ciocan a menţionat la şedinţă că Partidul Socialist (PSM), Partidul Popular Socialist (PPS) şi Partidul "Lege şi Dreptate" (PLD) nu au prezentat informaţii despre finanţarea campaniei electorale.

"Sînt trei partide care au depus scrisori de refuz de a deschide fonduri electorale, ceea ce presupune lipsa cheltuielilor financiare. În cazul PSM, PPS şi PLD nu au fost prezentate nici aceste documente", a spus el.

Şeful CEC a relatat că pedepsit trebuie şi Partidul Liberal (PL), care a refuzat să prezinte informaţie suplimentară, în pofida solicitării Comisiei.

"Noi am solicitat documentele de prezentare a rapoartelor candidatului PL la funcţia de primar de Chişinău. Aceste documente nu sînt indicate în raportul financiar, în pofida existenţei contractului de acordare a serviciilor pentru pregătirea documentului. CEC deja a emis avertisment şi a solicitat informaţii suplimentare. Pînă la începerea şedinţei nu am primit niciun document. Propun să se aplice avertisment repetat", a spus Ciocan.

Reprezentanţii PL la CEC au comunicat că la momentul semnării contractului de prezentare a raportului primarului Dorin Chirtoacă, PL nu începuse campania electorală şi nu există necesitate de a prezenta CEC-ului informaţia, însă formaţiunea o va prezenta în timpul apropiat. De asemenea, liberalii au comunicat că nu sînt de acord cu decizia Comisiei de a emite avertisment, pe care intenţionează să-l atace la Curtea de Apel.

Vicepreşedintele CEC, Ştefan Urîtu, le-a solicitat reprezentanţilor PDM să prezinte informaţia suplimentară despre contractele de publicitate cu unele surse media.

"Posturile de televiziune PublikaTV, PrimeTV, Canal2, Canal3 favorizează un singur concurent, în defavoarea altora. Zilnic vedem ştiri despre candidaţii PDM pentru funcţia de primar în diferite localităţi. Posibil, PDM are un contract suplimentar, însă în raport nu este menţionat", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?