Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Preşedintele îi răspunde premierului: Demiterile ţin de competenţa Parlamentului

10 iun. 2015,, 09:00   Politică
2753 3

Foto: noi.md

Demiterea conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare ţine de competenţa exclusivă a Parlamentului, iar o implicare în această procedură din partea şefului statului nu s-ar încadra în spaţiul constituţional. Acesta este răspunsul dat de preşedintele Nicolae Timofti la demersul premierului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, Chiril Gaburici a prezentat personal în formă scrisă demersul său şefului statului şi în aceeaşi zi Nicolae Timofti a purtat o discuţie cu premierul pe marginea problemelor pe care le-a semnalat.

Preşedintele împărtăşeşte îngrijorările exprimate de primul ministru cu privire la situaţia alarmantă din sistemul financiar-bancar. În ultimii 3 ani, acest subiect a fost abordat în mai multe rînduri la Consiliul Suprem de Securitate, iar Guvernului i-au fost expediate scrisori punctuale în care au fost aduse la cunoştinţă disfuncţiile din sectorul financiar-bancar.

În comunicat se menţionează că investigaţiile şi cauzele penale declanşate în acest caz trebuie desfăşurate cu maximă responsabilitate şi competenţă, astfel încît toate faptele ilegale săvîrşite să fie elucidate, iar persoanele implicate în devalizarea unor bănci să fie trase la răspundere.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a făcut publică, săptămîna trecută, o adresare către preşedinte şi Parlament de a demite conducerile instituţiilor menţionate. În caz contrar Chiril Gaburici a anunţat că îşi dă demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?