X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Deputat: Alianţa pregăteşte teren pentru declararea Stării Excepţionale în ţară

3 iun. 2015,, 08:45   Politică
9678 14

Foto: noi.md

Partidele aflate la guvernare fac totul pentru a demobiliza oamenii să vină la proteste, vor să schimbe agenda de pe lupta cu oligarhii pe lupta cu unioniştii, inclusiv prin provocarea unor acţiuni radicale, ceea ce va permite Coaliţiei de guvernămînt să declare Stare de urgenţă şi să amîne alegerile locale generale, consideră deputatul Bogdan Ţîrdea.

„Una e clar: Actiunea 2012 si Tineretul Moldovei fac tot posibilul ca sa submineze sau compromita protestele platformei DA. Sincronizarea actiunilor lor cu cele al Platfomei sînt uimitoare. Scopul-sustragerea atentiei, demobilizarea alegatorilor, dezumflarea protestelor, schimbarea agendei de pe lupta cu oligarhii pe lupta cu unionistii... iar daca mai reusesc si actiuni radicale, atunci alianta are motive sa introduca starea exceptionala...”, a scris pe reţele de socializare deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea.

Preşedintele Platformei unioniste „Acţiunea 2012”, cetăţean romîn, George Simion a anunţat public intenţiile de ocupare a unor clădiri ale statului duminică, 7 iunie, în ziua cînd membrii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” vor organiza un amplu protest antiguvernamental. „DUMINICĂ la Chișinău se va ocupa o clădire instituțională importantă”, a scris George Simion pe reţele de socializare.

Mai mulţi formatori de opinie acţiunile liderilor Platformei unioniste „Acţiunea 2012” bat împotriva Platformei DA, subminînd protestul civic şi servesc intereselor lui Plahotniuc și Filat, care încearcă să discrediteze protestele paşnice ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” planificate pentru duminică, 7 iunie.

Anterior, mai mulţi experţi şi analişti politici de la Chişinău au declarat că partidele aflate la guvernare urmăresc amînarea alegerilor locale generale din 14 iunie curent şi utilizează în acest sens diverse instrumente şi pretexte, tensionînd situaţia pentru a declara eventual Stare de urgenţă în ţară, perioadă în care nu pot fi organizate scrutine electorale. Potrivit formatorilor de opinie, în ajunul alegerilor societatea este isterizată în mod intenţionat, apar „terorişti”, „operaţiuni speciale” ale poliţiei, alerte cu bomba, descoperiri de armament, iar întrunirile paşnice ale cetăţenilor, nemulţumiţi de fărădelegile actualului regim, ar putea fi discreditate de provocatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?