Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Dosarul deschis pe marginea jafului de miliarde din sistemul bancar: Shor rămîne liber

29 mai. 2015,, 10:00   Societate
3267 0

Foto: basarabia.md

Omul de afaceri Ilan Shor, învinuit în jaful de miliarde din sistemul bancar, rămîne liber. Este decizia luată 28 mai de către judecătorii Curţii de Apel Chişinău. Ei au respins recursul procurorului Anticorupţie, care cerea plasarea lui Shor în arest şi au menţinut încheierea Judecătoriei sectorului Buiucani. Hotărîrea nu mai poate fi contestată, ceea ce înseamnă că afaceristul se va afla în continuare doar sub control judiciar.

Ilan Shor a venit la Curtea de Apel Chişinău însoţit de mai multe gărzi de corp şi a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. După aproape o oră, un complet de magistraţi format din Ghenadie Lîsîi, Iurie Iordan şi Silvia Vrabii a decis să respingă recursul procurorului Adriana Beţişor. Asta după ce avocaţii inculpatului au invocat faptul că Ilan Shor a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru fotoliul de primar al oraşului Orhei şi trebuie să se preocupe de campanie. Ilan Shor nici măcar nu a aşteptat pronunţarea hotărîrii şi a plecat grăbit în momentul în care magistraţii au intrat în deliberare.

Nici avocaţii controversatului om de afaceri nu au vrut să ofere comentarii. În urma deciziei Curţii de Apel Chişinău, Ilan Shor rămîne sub control judiciar, ceea ce înseamnă că acesta va trebui să respecte o serie de reguli.

Amintim că Shor a fost eliberat după ce la sfîrşitul săptămînii trecute, magistratul Ghenadie Pavliuc de la Judecătoria sectorului Buiucani a decis să schimbe măsura preventivă din arest la domiciliu şi să-l plaseze sub control judiciar. El este acuzat de abuz în serviciu în dosarul deschis pe marginea delapidărilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Raportul Kroll care a investigat furtul de la băncile vizate, a arătat că gaura financiară de la cele trei instituţii se ridică la 18 miliarde de lei. Învinuitul riscă pînă la 6 ani de puşcărie şi confiscarea averii. Omul de afaceri, însă, pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?